Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη 250 μονάδων για τον Dow Jones – Θετικό κλίμα στη Wall Street

Κέρδη 250 μονάδων για τον Dow Jones – Θετικό κλίμα στη Wall Street

Ανοδικά κινείται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τους οικονομικούς κινδύνους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 250 μονάδες ή κατά 0,7% και βρίσκεται στις 33.476 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,5% και διαπραγματεύεται στις 4.311 μονάδες. 

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,2% και μειώνεται ελαφρώς στις 13.451 μονάδες. 

«Με την ευρεία ρωσική εισβολή στην Ουρανία να τελεί σε εξέλιξη, οι πιθανοί γεωπολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» επιβεβαιώνει η Goldman Sachs, σε σημερινό σημείωμά της. 

Πάντως, το κλίμα στις αγορές είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με χθες, καθώς η Ρωσία δείχνει πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προτείνοντας να υπάρξει συνάντηση αντιπροσώπων στο Μινσκ της Λευκορωσίας. 

Από την πλευρά της, βέβαια, η Δύση ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες, αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, με πληροφορίες των Financial Times να αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ (ΥΠΕΞ). 

Παρά τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη των αμερικανικών δεικτών, η Wall Street ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την εβδομάδα με απώλειες, με τον S&P 500 να υπολείπεται κατά 10% σε σχέση με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά και τον Dow Jones κατά 9%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης

Ράλι 4% στο Χρηματιστήριο – Επανέρχεται άνω των 920 μονάδων

Bank of America: Μην αγοράζετε ακόμα ευρωπαϊκές μετοχές

Υποβαθμίσεις από Goldman Sachs: Ουκρανική «σκιά» στις ευρω-αγορές για μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News