Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 15:45
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Ευκαιρία η μετοχή της ΔΕΗ – Δηλώνει buy με τιμή στόχο τα 14,5 ευρώ

Eurobank Equities: Ευκαιρία η μετοχή της ΔΕΗ – Δηλώνει buy με τιμή στόχο τα 14,5 ευρώ

Ως αγοραστική ευκαιρία χαρακτηρίζει η Eurobank Equities την πρόσφατη αδυναμία της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία μετράει απώλειες σχεδόν 10% μέσα στο 2022. 

Σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής εταιρείας, η κραταιή επιχείρηση ηλεκτρισμού παραμένει στο επενδυτικό επίκεντρο, εν μέσω των αυξημένων τιμών σε ενέργεια και πρώτες ύλες, κάτι που ενισχύει το κόστος παραγωγής. 

Ωστόσο, θεωρεί ότι είναι απολύτως ικανή να πετύχει κέρδη EBITDA (προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων), ύψους 0,8 – 0,9 δισ. ευρώ για το 2021, χάρη στην κρατική στήριξη καθώς και στις προσπάθειες άμβλυνσης των πιέσεων. Αισιοδοξία επικρατεί και για τα μεγέθη του 2022.

Ενδεικτική είναι η αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μια εναλλακτική επιλογή στις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου (κύριο καύσιμων των εργοστασίων της ΔΕΗ). 

Αυτή η προσπάθεια έχει οδηγήσει σε αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής σε άνω των 5 τεραβατώρων (TWh) έναντι 3 – 4 TWh τα προηγούμενα χρόνια. 

Οι καιρικές συνθήκες δε, είναι ευνοϊκές, κάτι που υποδηλώνει ότι τα υδάτινα αποθέματα θα παραμείνουν αυξημένα, διατηρώντας την υδροηλεκτρική παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Equities δηλώνει «buy» για τη μετοχή, η οποία είναι σημαντικά υποτιμημένη, έχοντας discount 20% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας. Θέτει δε, ως νέα τιμή – στόχο τα 14,5 ευρώ (σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 8,6 ευρώ). 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Σε χαμηλό 5 μηνών η μετοχή – Απώλειες 10% στο 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News