Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 18:28
ΑΓΟΡΕΣ

Helikon: Επιστροφές 56% από τη Eurobank και 26% από τη ΔΕΗ

Στο 1,17 δισ. ευρώ τα κέρδη στο 9μηνο

Helikon: Επιστροφές 56% από τη Eurobank και 26% από τη ΔΕΗ

Επιστροφές άνω του 20% έχει πετύχει το Helikon Investment στο πρώτο 9μηνο του 2021, καταφέρνοντας να αποκομίσει μεγάλη κέρδη από πολλές «φθηνές» μετοχές, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές ελληνικές. 

Πιο συγκεκριμένα, η κερδοφορία του fund, το οποίο ξεκίνησε από βετεράνους επενδυτές της ιταλικής θυγατρικής της Julius Baer, διαμορφώθηκε σε 1,17 δισ. ευρώ, με τις επιστροφές να καθορίζονται στο 24% κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου. 

Διαβάστε επίσης: Helikon: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ – Αύξησε στο 6,5% το ποσοστό του

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την άνοδο 11% στον δείκτη Equity Long/Short Hedge Fund του Bloomberg και σε σχέση με την άνοδο 14% που κατέγραψαν οι μετοχές του Stoxx 600. 

Aπό τις μακροπρόθεσμες θέσεις του fund ξεχώρισε αυτή στην Eurobank, η οποία απέδωσε κέρδη της τάξης του 56%, ενώ πολύ υψηλές ήταν και οι επιστροφές από την επένδυση στη ΔΕΗ, η οποία απέφερε άνοδο 26%.  

Υπενθυμίζεται ότι το Helikon αναμένεται να συμμετάσχει και στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της κραταιάς επιχείρησης ηλεκτρισμού, ύψους 750 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: Eurobank: Στο 5,10% ανήλθε το ποσοστό μετοχών της Helikon 

Άλλωστε, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία, η long έκθεση στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες του fund, το οποίο έχει δυναμική παρουσία και στις αγορές της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. 

Όσον αφορά τους κλάδους δραστηριοποίησης, η έκθεση στις τράπεζες κυμαίνεται σε άνω του 50%, ενώ στο 31% ακολουθεί η έκθεση στον κλάδο των υλικών. 

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Σε υψηλό 1,5 μήνα – Ράλι στην ΕΤΕ, αύξηση στον τζίρο

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News