ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 22 μηνών η μετοχή της Eurobank – Κέρδη 50% στο 2021

Σε υψηλό 22 μηνών η μετοχή της Eurobank – Κέρδη 50% στο 2021

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή των τελευταίων 22 μηνών, σκαρφαλώνει σήμερα η μετοχή της Eurobank, η οποία παρέχει σημαντικά στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών (14.20), ο τραπεζικός τίτλος διαπραγματεύεται στο +1,75% και διαμορφώνεται στο 0,8848 ευρώ, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο τόσο του 2021 όσο και της πανδημικής περιόδου. 

Μάλιστα, η άνοδος συνοδεύεται κι από απολύτως ικανοποιητικό τζίρο, με την αξία των αγοραπωλησιών να ξεπερνάει τα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος να προσεγγίζει τα 3 εκατ. τεμάχια.  

Σε υψηλό 22 μηνών η μετοχή της Eurobank – Κέρδη 50% στο 2021-1

Η σημερινή πορεία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η τράπεζα εδώ και καιρό βρίσκεται σε θετικό «φεγγάρι», καταγράφοντας άνοδο κατά 3% το τελευταίο 30ήμερο -κόντρα στην πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη- καθώς και άνοδο κατά 50% από τις αρχές του 2021.  

Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει, όπως είναι εύλογο, το γεγονός ότι μετά την τιτλοποίηση Mexico, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα περιοριστεί σε μονοψήφια επίπεδα, αποτελώντας την πρώτη τράπεζα που πετυχαίνει αυτόν τον καθοριστικό στόχο. 

Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τα νέα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2021, η διοίκηση είναι αισιόδοξη ότι το ποσοστό των NPEs θα κλείσει κάτω του 9%, ένα επίτευγμα το οποίο υλοποιήθηκε χάρη κυρίως τις δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις (Cairo – Mexico).  

Αυτό, όπως είναι εύλογο, παρέχει μια ισχυρή αναπτυξιακή ορμή στην τράπεζα, ιδίως αν λάβουμε υπόψη τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και τον αναβαθμισμένο ρόλο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία της μόχλευσης.  

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α., στο σύνολό του, εμφανίζει κέρδη 9,90% από τις αρχές του 2021 και κέρδη 1,3% στο τελευταίο 30ήμερο, επιδόσεις αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες της Eurobank.  

Σε υψηλό 22 μηνών η μετοχή της Eurobank – Κέρδη 50% στο 2021-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News