ΑΓΟΡΕΣ

ΔΕΗ: Σε χαμηλό 5 μηνών η μετοχή – Απώλειες 10% στο 2022

Στο -3,3% η μετοχή σήμερα

ΔΕΗ: Σε χαμηλό 5 μηνών η μετοχή – Απώλειες 10% στο 2022

Σε χαμηλό πέντε μηνών διολισθαίνει η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η επιχείρηση ηλεκτρισμού συνεχίζει να υπο-αποδίδει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης (14.45), η μετοχή υποχωρεί κατά 3,31% και καθορίζεται στα 8,17 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.  

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο, η μετοχή είχε βουλιάξει απότομα (-11,53% στις 24/9) στο άκουσμα της είδησης για την υλοποίηση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία εντέλει πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. 

Στη συνέχεια, η μετοχή της κραταιής επιχείρησης ανέκαμψε δυναμικά και έφθασε έως τα 10,79 ευρώ (9 Νοεμβρίου του 2021), το υψηλότερο επίπεδο από το 2014. 

Έκτοτε, όμως, έχει πάρει την κατιούσα, ενώ μόνο μέσα στο 2022 μετράει σωρευτικές απώλειες άνω του 10% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση), υπο-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. 

ΔΕΗ: Σε χαμηλό 5 μηνών η μετοχή – Απώλειες 10% στο 2022-1

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αρνητική επίδοση μέσα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εν εξελίξει ενεργειακή κρίση, η οποία συμπιέζει τα περιθώρια κερδοφορίας, σε συνδυασμό με την κοινωνική πολιτική στα τιμολόγια του ρεύματος. 

Παράλληλα, η πίεση στη ΔΕΗ οφείλεται και στο rotation των επενδυτών, οι οποίοι φέτος στρέφονται μαζικά στον τραπεζικό κλάδο, απο-επενδύοντας από τον κλάδο της κοινής ωφέλειας. Ο τελευταίος, άλλωστε, βρίσκεται στο -7% από τις αρχές του έτους. 

Διαβάστε επίσης:

Είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες: Συμφωνία για δανεισμό 530 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Στα 14 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Alpha Finance

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News