ΑΓΟΡΕΣ

Aegean: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Ράλι 25% μέσα στο έτος

Στα 6,12 ευρώ η μετοχή του αερομεταφορέα

Aegean: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Ράλι 25% μέσα στο έτος

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Μαρτίου του 2020 ενισχύεται η μετοχή της Aegean, η οποία δίνει συνέχεια στην καλή εκκίνηση του 2022, εν μέσω των προσδοκιών για ένα ισχυρό καλοκαίρι στον τομέα των αερομεταφορών.  

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή του αερομεταφορέα αυξάνεται κατά 1,66% και καθορίζεται στα 6,12 ευρώ, το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 23 μηνών. 

Aegean: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Ράλι 25% μέσα στο έτος-1

Αυτό, επί της ουσίας, σημαίνει ότι η Aegean καταφέρνει σταδιακά να ανακτήσει τις βαριές απώλειες της διετούς πανδημικής κρίσης, όταν και έφθασε έως και τα 2,3 ευρώ / μετοχή (Νοέμβριος του 2020) 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2022, η μετοχή να μετράει σωρευτική άνοδο κατά 25%, υπερ-αποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη (7,9%) αλλά και έναντι του δείκτη ταξιδιών – αναψυχής (11%).   

Aegean: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Ράλι 25% μέσα στο έτος-2

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να αποκλιμακωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα, κάτι που θα οδηγήσει σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και τόνωση του ταξιδιωτικού κλίματος.   

Εφόσον δε, επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ένα σχεδόν κανονικό ελληνικό καλοκαίρι, στα πρότυπα του 2019, τότε είναι βέβαιο ότι η ελληνική εταιρεία θα ωφεληθεί σημαντικά από τις αυξημένες αφίξεις τουριστών.   

Όλα αυτά, όπως είναι εύλογο, αρχίζουν και αποτυπώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου η Aegean συγκαταλέγεται -μέχρι στιγμής- στις κορυφαίες επιλογές του 2022.    

Διαβάστε επίσης:

TUI: Οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν φέτος

Mega deal 6,6 δισ. δολαρίων ταράζει τα νερά στις αμερικανικές αεροπορικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News