BUSINESS & FINANCE

TUI: Οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν φέτος

TUI: Οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν φέτος

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι, και μάλιστα από νωρίς φέτος, διαπιστώνει ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός TUI Group, που εκτιμά πως η δραστηριότητά του θα προσεγγίσει φέτος τα προ πανδημίας επίπεδα.

Μάλιστα, οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των πελατών της TUI, εξηγούν στην «Κ» στελέχη της, υπογραμμίζοντας πως σε ορισμένες αγορές, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Ελλάδα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Η TUI Group ανακοίνωσε βελτιωμένα αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο την Τρίτη και παρουσίασε τις εκτιμήσεις της για το 2022, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως παρατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αύξηση στη μέση τιμή, της τάξης του 22%. Αποδίδει δε τις αυξήσεις αυτές σε ακριβότερες επιλογές των πελατών της, όπως για καλύτερα δωμάτια και περισσότερες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Group, Φρίντριχ Γιούσεν, προέβλεψε πως φέτος θα μπορέσει να φέρει στην Ελλάδα 3 εκατ. ταξιδιώτες έναντι περίπου 2,8 εκατ. το 2019.

Η TUI δήλωσε χθες πως διαπιστώνει «μια πολύ ισχυρή δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, η οποία λόγω της παραλλαγής Ομικρον παρουσίασε μια βραχυπρόθεσμη κάμψη μόνον στα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο. Επί του παρόντος, εξακολουθεί να είναι αισθητή μια τάση προς βραχυπρόθεσμες κρατήσεις, αλλά η εμπιστοσύνη στην πρόοδο για τον τερματισμό της πανδημίας ενισχύεται και οι κρατήσεις για διακοπές αυξάνονται σημαντικά».

Οι λόγοι γι’ αυτό, σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, είναι «πάνω απ’ όλα η αυξημένη ζήτηση για οργανωμένες διακοπές καθώς και για προσφορές υψηλότερης αξίας και περισσότερες πρόσθετες υπηρεσίες, για παράδειγμα αναβαθμίσεις στην κατηγορία ξενοδοχείων ή δωματίων». Ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Group, Φρίντριχ Γιούσεν, δήλωσε την Τρίτη πως «αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι του 2022. Υπάρχει σωρευμένη ζήτηση μεταξύ των πελατών. Το βλέπουμε αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές». «Κάθε βήμα προς την κανονικότητα δίνει στους ανθρώπους μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και η ζήτηση για διακοπές αυξάνεται αμέσως. Παρά τη συνεχιζόμενη τάση προς πολύ βραχυπρόθεσμες κρατήσεις, βλέπουμε την έντονη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2022».Από τις 30 Ιανουαρίου, 3,5 εκατ. πελάτες της TUI είχαν κάνει κράτηση για ένα ταξίδι για το καλοκαίρι του 2022. Αυτό είναι περίπου το 72% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019 για την ίδια χρονική στιγμή στο έτος. Ωστόσο, «οι νέες κρατήσεις ξεπερνούν πλέον το 100% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019, επομένως ο όμιλος αναμένει ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι κοντά στο επίπεδο πριν από την κρίση», προσέθεσε. Οσον αφορά τις τιμές, η TUI ανακοίνωσε πως «οι άνθρωποι κάνουν κράτηση για υψηλότερης ποιότητας διακοπές και προγραμματίζουν υψηλότερο προϋπολογισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ετσι, οι μέσες τιμές αυξάνονται περαιτέρω σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ειδικότερα κατά 22%».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του πως «η εικόνα που παίρνουμε από τους tour operators, τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, την κρουαζιέρα, είναι πολύ καλή. Από τις πρώτες ημέρες του 2022 διαπιστώνουμε κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων».

Διαβάστε επίσης: 

O CEO της Aegean Δ. Γερογιάννης στo MR: Επιστροφή των πτήσεων στα επίπεδα του 2019 φέτος

Ο Φρίντριχ Γιούσεν στην «Κ»: Πάνω από το 2019 φέτος ο ελληνικός τουρισμός

Τουρισμός: Κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News