Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 11:43
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Έναρξη με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των μετοχών

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε και ο CAC 40 στο Παρίσι

Ευρώπη: Έναρξη με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των μετοχών

Με το θετικό μομέντουμ από την προηγούμενη εβδομάδα, οι ευρωπαϊκές μετοχές όπως και την περασμένη Παρασκευή σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ενώ κοντά στα ιστορικά τους υψηλά βρίσκονται και οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έχει αγγίξει με το «καλημέρα» τις 487,48 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, κινούμενος στη συνέχεια με οριακά κέρδη της τάξεως του 01%. Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 7.117,98 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 κινείται πλησίον του δικού του ρεκόρ που σημείωσε την περασμένη Παρασκευή. 

Στις ευρωπαϊκές αγορές διατηρείται η ανοδική τάση και η κατάρριψη των ρεκόρ κι ενώ υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τον μετριασμό του νέου κύματος της πανδημίας. Η Ολλανδία ήδη εφάρμοσε μερικό lockdown και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να καταγράφουν ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα περιορισμού. 

Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες αυτές, ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής (από τους κλάδους που πλήττονται άμεσα από τα lockdown), παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα, ενισχυόμενος κατά 1,15%. Στο άλλο άκρο του ταμπλό, ο κλάδος των πρώτων υλών με πτώση που πλησιάζει το 1%, καθώς οι αγορές των μετάλλων και οι τιμές του πετρελαίου έχουν «βυθιστεί στο κόκκινο». 

Κέρδη σχεδόν 2,60% σημειώνει η μετοχή της Airbus, μετά τη ανακοίνωση για την παραγγελία 255 αεροσκαφών τύπου A321neo, από την ιδιωτική εταιρεία συμμετοχών Indigo Partners.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News