ΑΓΟΡΕΣ

Aegean: Κοντά σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επανέρχεται στα 6 ευρώ

Aegean: Κοντά σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επανέρχεται στα 6 ευρώ

Μία ανάσα από το ψυχολογικό σημείο των 6 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Aegean, η οποία φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει τα πάνω της, προεξοφλώντας ένα δυναμικό καλοκαίρι στον τομέα των αερομεταφορών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της εταιρείας, περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αυξάνεται κατά 1,88% και καθορίζεται στα 5,95 ευρώ, με τον τζίρο να καθορίζεται σε περίπου 600.000 ευρώ. 

Aegean: Κοντά σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επανέρχεται στα 6 ευρώ-1

Το συγκεκριμένο επίπεδο είναι το καλύτερο από τις αρχές Μαρτίου του 2020, όταν δηλαδή είχε πρωτο-ξεσπάσει η πανδημική κρίση. Αυτό, επί της ουσίας, σημαίνει ότι η Aegean σταδιακά ανακάμπτει από τις βαριές απώλειες των τελευταίων δύο ετών, όταν έφθασε έως και τα 2,3 ευρώ / μετοχή.  

Αποτέλεσμα της τρέχουσας ανοδικής κίνησης είναι, μέσα στο 2022, η μετοχή να μετράει σωρευτική άνοδο κατά 21,5%, υπερ-αποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη (7%).  

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να αποκλιμακωθεί αισθητά τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που οπωσδήποτε θα οδηγήσει σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και τόνωση του ταξιδιωτικού κλίματος.  

Εφόσον δε, επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ένα σχεδόν κανονικό ελληνικό καλοκαίρι, στα πρότυπα του 2019, τότε είναι βέβαιο ότι η ελληνική εταιρεία θα ωφεληθεί σημαντικά από τις αυξημένες αφίξεις τουριστών.  

Όλα αυτά, όπως είναι εύλογο, αρχίζουν και αποτυπώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου η Aegean συγκαταλέγεται -μέχρι στιγμής- στις κορυφαίες επιλογές του 2022.   

 Aegean: Κοντά σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επανέρχεται στα 6 ευρώ-2

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News