Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 17:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mega deal 6,6 δισ. δολαρίων ταράζει τα νερά στις αμερικανικές αεροπορικές

Mega deal 6,6 δισ. δολαρίων ταράζει τα νερά στις αμερικανικές αεροπορικές

Ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο αεροπορικές χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ με την Frontier Group να εξαγοράζει έναντι 6,6 δισ. δολαρίων την Spirit Airlines. Στόχος του deal είναι η εισαγωγή των δύο αεροπορικών στην αγορά των ταξιδιών πολυτελείας που έχει ανακτήσει δυναμική στη χώρα.

Οι δύο εταιρείες όμως δεν είναι απλώς χαμηλού κόστους: και οι δύο προσφέρουν εισιτήρια και υπηρεσίες με εηξαιρετικά χαμηλούς ναύλους. Ο κλάδος αυτός των «ultra discounters» ανακάμπτει σταθερά στις ΗΠΑ μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενώ ο τομέας των ταξιδιών πολυτελείας ανακάμπτει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.

«Αυτός  συνδυασμός αφορά μόνο την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες και δημιουργώντας αξία για όλους – από τους επισκέπτες μας έως τα μέλη της ομάδας μας και το κοινό που πραγματοποιεί πτήσεις γενικα», δήλωσε ο πρόεδρος της Spirit, Mac Gardner.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Μαζί, οι Frontier και Spirit αναμένεται να αλλάξουν τον κλάδο προς όφελος των καταναλωτών, φέρνοντας περισσότερα χαμηλά εισιτήρια σε περισσότερους ταξιδιώτες σε περισσότερους προορισμούς ανά τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων καθώς και κοινοτήτων που δεν εξυπηρετούνται».

Τα στελέχη των δυο εταιρειών Frontier και Spirit δήλωσε επίσης ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει την «πιο ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία εξαιρετικά χαμηλών ναύλων» της Αμερικής μια πρόκληση απέναντι στις τέσσερις πρώτες αεροπορικές εταιρείες «Big Four» – American, Delta, Southwest και United.

Η συμφωνία αποτιμά τη Spirit στο ποσό των 2,9 δισ. Δολαρίων. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο έτους και να δημιουργήσει μια κορυφαία αμερικανική αεροπορική εταιρεία με χαμηλούς ναύλους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Delta: Τι θα γίνει με τους απείθαρχους επιβάτες;

Πώς θα μοιάζουν οι business θέσεις των αεροπλάνων σε λίγα χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News