Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 12:50
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Διατηρούνται σε ανοδική τροχιά τα χρηματιστήρια

Ευρώπη: Διατηρούνται σε ανοδική τροχιά τα χρηματιστήρια

Τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση επεκτείνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επιλέγουν και στη σημερινή συνεδρίαση τις μετοχές, έναντι των κρατικών ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,37%, ενώ με τα χθεσινά κέρδη της τάξεως του 0,7% διέγραψε τις απώλειες από την περασμένη εβδομάδα.

Άνοδο περί του 0,30% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,36%, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,63%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,54%.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα, ο κλάδος των πρώτων υλών είναι αυτός του οποίου οι μετοχές απολαμβάνουν τη σαφή προτίμηση των επενδυτών, με τον δείκτη του ευρωπαϊκού κλάδου να πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,90%.

Αντιθέτως, ο κλάδος της τεχνολογίας δέχεται πιέσεις διαγράφοντας 1,28%, ένας κλάδος ο οποίος είναι από τους χαμένους από την αρχή του έτους. Οι συζητήσεις για τις αυξήσεις των επιτοκίων από για κεντρικές τράπεζες, έχουν πλήξει τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς οι εταιρείες της τεχνολογίας ευνοούνται από ένα περιβάλλον με χαμηλά ή και μηδενικά επιτόκια.

Ανοδικά με ήπια κέρδη κινείται ο κλάδος της ενέργειας, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου σήμερα χάνουν σχεδόν 2%, καθώς η πτώση αυτή αντισταθμίζεται από τα αποτελέσματα της ΒΡ για το δ΄ τρίμηνο του 2021, με τα κέρδη της να φθάνουν σε υψηλό δεκαετίας, ωθούμενα από την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου στο διάστημα αυτό.

Σε ελεύθερη πτώση με απώλειες που πλησιάζουν το 8% η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Ocado, καθώς σε αντίθεση με τη ΒΡ απογοήτευσε με τα δικά της αποτελέσματα, αποτελέσματα τα οποία επιβαρύνθηκαν από το κόστος σε επενδύσεις της εταιρείας στην τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης:

Σε υψηλό 10ετίας η κερδοφορία της BP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News