Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 12:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Έναρξη χρονιάς με τις μετοχές στις σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Ευρώπη: Έναρξη χρονιάς με τις μετοχές στις σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι ευρωπαϊκές μετοχές εισήλθαν στην νέα χρονιά με τον πλέον ιδανικό τρόπο, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,50%, έχοντας σχεδόν όλους τους κυριότερους κλάδους σε θετικό έδαφος και βρίσκοντας μεγάλη στήριξη από αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας ο οποίος ενισχύεται κατά 1,76%. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει κέρδη 0,74%, αυτό του Παρισιού έχει ξεπεράσει το 1% ενώ το Μιλάνο κινείται ελάχιστα χαμηλότερα από το 1%.

Πέραν του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεχωρίζουν αυτός των τραπεζών με άνοδο 0,72% των τροφίμων και ποτών. των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών και των λιανικών πωλήσεων.

Κέρδη καταγράφει και ο ενεργειακός κλάδος, από τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έχουν εισέλθει επίσης στη νέα χρονιά με άνοδο.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε ισχυρή στην Ευρωζώνη και τον Δεκέμβριο, , καθώς τα εργοστάσια εκμεταλλεύτηκαν την υποχώρηση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και δημιούργησαν αποθέματα στις πρώτες ύλες με ρυθμό ρεκόρ.

Από τις μεμονωμένες μετοχές αυτή της Lufthansa πραγματοποιεί άλμα σχεδόν 4% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από Citigroup σε «buy» από «sell».

Η αμερικανική τράπεζα στο ενημερωτικό της σημείωμα αναφέρει ότι η γερμανική αεροπορική εταιρεία αναμένεται να ανακάμψει μετά την επανέναρξη των δρομολογίων στην Ασία και ιδιαιτέρως αυτών προς την Κίνα.

Στο ίδιο σημείωμα η Citigroup αναβαθμίζει τη μετοχή της Air France KLM σε «neutreal».

Η μετοχή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Iveco υποχωρεί κατά 4,8% στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά την απόσχισή της από την CNH Industrial.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News