Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 13:26
ΑΓΟΡΕΣ

MIG: Ράλι στη μετοχή εν όψει του «γάμου» Attica – ANEK

Κέρδη 6% στο ταμπλό

MIG: Ράλι στη μετοχή εν όψει του «γάμου» Attica – ANEK

Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα η μετοχή της MIG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των πληροφορίων περί συμφωνίας για την απορρόφηση της ANEK από την Attica Group. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της MIG, μητρικής της Attica Group, ενισχύεται κατά 6% και διαμορφώνεται στο 0,0366 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής (13.15) έχουν διακινηθεί περισσότερα από 4,7 εκατ. τεμάχια. 

MIG: Ράλι στη μετοχή εν όψει του «γάμου» Attica – ANEK-1

Όπως έγραφε το πρωί η στήλη Business Talk στο «MR», η έναρξη του due dilligence θεωρείται ζήτημα ολίγων εβδομάδων, καθώς οι πιστωτές – μέτοχοι της ΑΝΕΚ αποδέχθηκαν την πρόταση της Attica.  

Η Πειραιώς, συγκεκριμένα, έχει ολοκληρώσει την εξαγορά του δανείου της Alpha Bank και τώρα απομένει η έγκριση της συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις των δύο ακτοπλοϊκών.  

Σε γενικές γραμμές το deal προβλέπει πως η Attica θα αναλάβει χρέη της τάξης των 100 εκατομμυρίων έναντι των τραπεζών, καθώς και το σύνολο των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές. Αφού ολοκληρωθεί η αποτίμηση των επιχειρήσεων θα προσδιοριστεί και η σχέση ανταλλαγής των μετοχών. 

Η ΑΝΕΚ επιβαρύνεται με δανεισμό της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και επιπλέον υποχρεώσεις προς προμηθευτές και τρίτους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιστωτές της ΑΝΕΚ είναι οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank (που πούλησε το δάνειό της στην Πειραιώς), Attica Bank, σε πολύ μικρότερο ποσοστό Συνεταιριστικές, καθώς και το επενδυτικό κεφάλαιο Cross Ocean, το οποίο έχει εξαγοράσει τα δάνεια της Εθνικής προς την ΑΝΕΚ με τίμημα σαφώς χαμηλότερο από την ονομαστική τους αξία. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει το deal Attica-ANEK και έρχεται νέα εξαγορά ελληνικής startup

Attica: Πούλησε πλοίο της Hellenic έναντι 1,12 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News