ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι δύο μετοχές που ξεχώρισαν στην εβδομάδα

Με ράλι 12% και 31% στο πενθήμερο

Χρηματιστήριο: Οι δύο μετοχές που ξεχώρισαν στην εβδομάδα

Από τις πλέον κερδισμένες της περασμένης εβδομάδας ήταν οι δύο εισηγμένες εταιρείες του ακτοπλοϊκού κλάδου, δηλαδή η Attica Συμμετοχών και η ΑΝΕΚ. 

Αμφότερες κατάφεραν να υπεραποδόσουν έναντι του Γενικού Δείκτη (+1,2% στην εβδομάδα) και να εμφανίσουν διψήφια άνοδο μέσα στο πενθήμερο. 

Χαρακτηριστικά, η μετοχή της Attica Συμμετοχών παρουσίασε σωρευτική άνοδο της τάξης του 12,5%, διευρύνοντας στο +47% το ράλι του τελευταίου εξαμήνου. 

Μάλιστα, την Παρασκευή, η μετοχή της ακτοπλοϊκής έκλεισε στο τεχνικό σημείο του 1,18 ευρώ, επιστρέφοντας για πρώτη φορά στα προ-πανδημίας επίπεδα. 

Χρηματιστήριο: Οι δύο μετοχές που ξεχώρισαν στην εβδομάδα-1

Από την πλευρά της, η μετοχή της ANEK αποχαιρέτισε την εβδομάδα με συνολικά κέρδη της τάξης του 31,5%, με αποτέλεσμα το ράλι του τελευταίου εξαμήνου να αγγίζει το 70% και του τελευταίου 12μηνου να υπερβαίνει το 100%. 

Η τιμή του τίτλου έκλεισε χθες στο 0,08 ευρώ (βρίσκεται υπό επιτήρηση), το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών για την ακτοπλοϊκή.  

Χρηματιστήριο: Οι δύο μετοχές που ξεχώρισαν στην εβδομάδα-2

Το ράλι των δύο εταιρειών, αναμφίβολα, συνδέεται άρρηκτα με τις ευοίωνες προοπτικές του τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου, οι οποίες αναμένεται να αποτυπωθούν και στα οικονομικά μεγέθη του 2021.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News