Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 16:21
BUSINESS & FINANCE

«Προχωράει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο

«Προχωράει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και συγκεκριμένα η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Captain Weng Lin και ο Άγγελος Καρακώστας, αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΟΛΠ Α.Ε., με τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υφυπουργείου Ναυτιλίας Νεόφυτο Παπαδόπουλο.

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο μεταξύ των Λιμένων Πειραιά και Λεμεσού και ενδεχομένως να περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ο Captain Weng Lin υπογράμμισε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που θα φέρει η θαλάσσια σύνδεσή τους τόσο στο οικονομικό, όσο και στο τουριστικό επίπεδο.

Το εγχείρημα της διασύνδεσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφθεί κανείς πως σχεδόν πάνω από 20 χρόνια Ελλάδα και Κύπρος δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, ωστόσο – σύμφωνα με τον ΟΛΠ – έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής της. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News