ΑΓΟΡΕΣ

Trastor: Με ράλι 10% αντιδράει στην εξαγορά από την Πειραιώς

Trastor: Με ράλι 10% αντιδράει στην εξαγορά από την Πειραιώς

Με ράλι της τάξης του 10% αντιδράει η μετοχή της Trastor στην είδηση περί εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς. 

Η μετοχή επανήλθε σήμερα στο ταμπλό της διαπραγμάτευσης, μετά τη χθεσινή αναστολή, με τις συναλλαγές ωστόσο να εκτελούνται έως τις 11.05 το πρωί. 

Από εκείνη τη στιγμή και έκτοτε, η μετοχή έχει κλειδώσει στο 1,13 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 9,71% και έχοντας τζίρο 25.170 ευρώ. 

Η Πειραιώς, όπως έχει γίνει γνωστό, θα αποκτήσει το 52% των μετοχών της εταιρείας, το οποίο ανήκε στην WRED LLC, ανεβάζοντας το συνολικό της ποσοστό στο 97% (ήλεγχε μέχρι πρότινος το 45%). 

Το τίμημα ανέρχεται σε 98 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,25 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την ολοκλήρωση του deal, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση προς τους κατόχους του εναπομείναντος 3%.

Από την αρχή του έτους και εν όψει της οριστικοποίησης του deal, η μετοχή της εταιρείας ακινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 1999, έχει εμφανίσει ράλι 15%. 

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι κυμαίνεται άνω του ψυχολογικού σημείου του 1 ευρώ για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2020. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της Trastor διαθέτει 59 ακίνητα, συνολικής αξίας 315,6 εκατ. ευρώ . Η μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια αγγίζει τα 240.000 τετραγωνικά μέτρα, με τα ετήσια έσοδα από μισθώματα να φθάνουν τα 19,6 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Πουλήθηκαν πακέτα 13,6 εκατ. μετοχών – Απώλειες κοντά στο 2%

Πουλάει τα δάνεια τριών καζίνο η Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Πώληση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 400 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News