ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Πουλήθηκαν πακέτα 13,6 εκατ. μετοχών – Απώλειες κοντά στο 2%

Alpha Bank: Πουλήθηκαν πακέτα 13,6 εκατ. μετοχών – Απώλειες κοντά στο 2%

Υπό πίεση τελεί σήμερα η μετοχή της Alpha Bank, η οποία απομακρύνεται από το ψυχολογικό σημείο του 1,3 ευρώ, εξαιτίας των έντονων ρευστοποιήσεων. 

Περίπου 1,5 ώρα πριν το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί κατά 2% και αναδιπλώνεται στο 1,27 ευρώ, έχοντας τζίρο 35 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το 1/2 της συνολικής αγοράς. 

Μάλιστα, μέσω πακέτων πουλήθηκαν 13,6 εκατ. μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 0,6% του μετοχικού κεφαλαίου. Η αξία των πακέτων διαμορφώθηκε στα 17,6 εκατ. ευρώ, με τιμές πώλησης από 1,27 έως 1,3 ευρώ. 

Πάντως, από τις αρχές του 2022, η μετοχή της Alpha Bank έχει παρουσιάσει σωρευτική άνοδο κατά 20%, σε μία από τις καλύτερες φετινές αποδόσεις των blue chips. 

Άλλωστε, ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πρόσφατου ράλι, το οποίο έφερε τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 950 μονάδων και το υψηλό 7ετίας. 

Παρά τη σημερινή πτώση, πάντως, η Alpha Bank διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, έχοντας τους τελευταίους 12 μήνες συνολικά κέρδη της τάξης του 45%. 

Διαβάστε επίσης:

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Αντέχουν οι 950 μονάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News