ΑΓΟΡΕΣ

Epsilon Net: Σε χαμηλό τριών μηνών η μετοχή – Βουτιά 11% μέσα στο 2022

Epsilon Net: Σε χαμηλό τριών μηνών η μετοχή – Βουτιά 11% μέσα στο 2022

Κόντρα στο καυτό story των προηγούμενων μηνών κινείται τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Epsilon Net, η οποία φαίνεται ότι έχει μπει με το… αριστερό στο 2022. 

Σήμερα, ενδεικτικά, η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρεί κατά 8,7% και βουλιάζει στα 4,20 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. 

Epsilon Net: Σε χαμηλό τριών μηνών η μετοχή – Βουτιά 11% μέσα στο 2022-1

Άλλωστε, χωρίς να συνυπολογίσουμε τη σημερινή κίνηση, η Epsilon έχει εμφανίσει σωρευτική πτώση της τάξης του 11% μέσα στο 2022, υπο-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη (+7%). 

Σίγουρα, το sell off στον διεθνή τεχνολογικό κλάδο επηρεάζει εν μέρει την εικόνα της ελληνικής εταιρείας, καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τις τεχνολογικές μετοχές, ως απόρροια της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. 

Μία δεύτερη εξήγηση για την πτωτική κίνηση των ημερών άπτεται στην ανάγκη για διόρθωση, καθώς μέσα στο 2021 τα συνολικά κέρδη εκτοξεύθηκαν στο 343%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλη εισηγμένη. 

Epsilon Net: Σε χαμηλό τριών μηνών η μετοχή – Βουτιά 11% μέσα στο 2022-2

Ως μια εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας, η Epsilon κατάφερε να αξιοποιήσει το momentum της ψηφιοποίησης, να κλείσει πολλές και χρυσοφόρες συμφωνίες (myDATA), να διευρύνει σημαντικά την κερδοφορία της και να καταστεί σε βασικό «παίχτη» της αγοράς. 

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν και στο ταμπλό, με την αναβάθμιση στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίηση, αλλά και με το υψηλό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς επενδυτές. 

Διαβάστε επίσης:

Η Microsoft εξαγοράζει τον «πατέρα» του Call of Duty – Κοντά στα 70 δισ. το deal

Microsoft: Στις στρατηγικές επενδύσεις τα τρία data centers στην Αττική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News