Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 12:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των μετοχών

Ευρώπη: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των μετοχών

Διατηρείται το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να επεκτείνουν τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση και να διαγράφουν έτσι ακόμη περισσότερο μέρος των βαριών απωλειών που υπέστησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,55%, με τους κυριότερους κλάδους τους ως επί τω πλείστον σε θετικό έδαφος. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει πάρει προβάδισμα έναντι των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών, με κέρδη της τάξεως του 0,72%, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών οι οποίες κινούνται σήμερα ανοδικά και έχουν φέρει τον ευρωπαϊκό κλάδο πρώτων υλών στο +2,61%, όντας ο κλάδος με την καλύτερη σημερινή εικόνα. Άνοδο 0,47% καταγράφει το χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ της Φρανκφούρτης και του Μιλάνου ενισχύονται κατά σχεδόν 0,38%. 

Πέραν του κλάδου των πρώτων υλών, ξεχωρίζει ο τεχνολογικός κινούμενος υψηλότερα κατά 1,60%, καθώς οι επενδυτές και σήμερα επιστρέφουν στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, μετά το sell-off του προηγούμενου διαστήματος. Κέρδη της τάξεως του 1,40% παρουσιάζει ο κλάδος της ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου σήμερα να κινούνται επίσης ανοδικά. 

Η χθεσινή κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, Τζερόμ Πάουελ, στη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία διαθέτει τις αντοχές εκείνες για να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης για τη διαμόρφωση και την επέκταση από χθες του θετικού κλίματος. 

Οι επενδυτές πλέον στρέφουν τον ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών εισηγμένων αναφορικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το  δ΄ τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον STOXX 600 αναμένεται να αυξηθούν κατά 48,5% το προηγούμενο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, ποσοστό που μεταφράζεται σε 108,7 δισ. ευρώ επιπλέον κερδών. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News