Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 16:22
ΑΓΟΡΕΣ

To hedge hund που συνεχίζει να σορτάρει την Tesla

To hedge hund που συνεχίζει να σορτάρει την Tesla

Στο σορτάρισμα της μετοχής της Tesla επιμένει ο David Neuhauser, επικεφαλής του hedge fund Livermore Partners, ο οποίος επιστρατεύει το επιχείρημα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ παραμένει ευάλωτη σε περίπτωση μιας «bear market» στη Wall Street. 

Από τις αρχές του 2021 έως και το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί κατά 54%. Όμως, αυτό δεν τον πτοεί, εξακολουθώντας να πιστεύει ότι οι short θέσεις θα τον «δικαιώσουν» και θα του αποφέρουν κέρδη. 

Ένας επενδυτής, ο οποίος σορτάρει, προβαίνει σε αυτή την επιλογή, επειδή πιστεύει ότι η μετοχή πρόκειται να υποχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι, πουλάει μετοχές που έχει δανειστεί, με στόχο να τις αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή. Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνει να βγάλει χρήματα. 

Αν και η Tesla είναι ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το γεγονός ότι άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν αποτίμηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με μηδενική ή ελάχιστη παραγωγή, είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό. 

«Αυτό μου θυμίζει ότι υπάρχει τεράστια φούσκα στην αγορά και ιδίως σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση. Κάποια στιγμή θα δείτε περισσότερη πτώση και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αισθάνονται αυτόν τον πόνο» δήλωσε ο Neuhauser, μιλώντας στο CNBC. 

Τόνισε δε, ότι υπάρχουν εταιρείες του ευρύτερου τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες έχουν αποτίμηση 15 φορές μεγαλύτερη από τις πωλήσεις τους, χωρίς καν να διαθέτουν «ένα πλάνο για να καταστούν κερδοφόρες». 

Πότε όμως, θα σκάσει αυτή η φούσκα; «Όταν η αγορά εκτροχιαστεί από ένα καταστροφικό λάθος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ», δηλαδή της Federal Reserve, εκτίμησε ο επικεφαλής του fund, το οποίο φέτος έχει επιστροφές άνω του 20%. 

Κατά τον ίδιο, ο πληθωρισμός γίνεται ολοένα και χειρότερος, ενώ την ίδια στιγμή οι αγορές πιστεύουν ότι βρίσκονται σε ένα περιβάλλον – χρυσοχοείο με χαμηλά επιτόκια και ήπιο πληθωρισμό. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Rivian: Δεν έχει πουλήσει ποτέ όχημα – Γιατί είναι πολυτιμότερη από την Volkswagen;

JP Morgan: Μηνύει την Tesla για warrants 162,2 εκατ.δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News