Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 19:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rivian: Δεν έχει πουλήσει ποτέ όχημα – Γιατί είναι πολυτιμότερη από την Volkswagen;

Rivian: Δεν έχει πουλήσει ποτέ όχημα – Γιατί είναι πολυτιμότερη από την Volkswagen;

Χωρίς να έχει πουλήσει ούτε ένα όχημα στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας της, η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian έχει την τρίτη υψηλότερη αποτίμηση μεταξύ όλων των εταιρειών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η startup μπήκε στο χρηματιστήριο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η τιμή της μετοχής της έχει υπερδιπλασιαστεί σε αυτό το διάστημα. Η αποτίμηση της Rivian αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε τουλάχιστον 140 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κολοσσούς του κλάδου των αυτοκινήτων, όπως την Volkswagen με αξία 139 δισ. δολαρίων.

Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Toyota (306 δισ. δολάρια) και η Tesla (1 τρισ. δολάρια).

Στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής της Rivian ανερχόταν στα 78 δολάρια. Σήμερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, η τιμή σημείωσε άνοδο της τάξης του 6% στα περίπου 159 δολάρια.

Παρότι τα οχήματα της εταιρείας δεν έχουν διοχετευτεί ποτέ στην αγορά, η Rivian έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές, μεταξύ αυτών και η Amazon, η οποία αγόρασε μερίδιο 20% το 2019 και η Ford.

O Τζεφ Μπέζος δείχνει να είναι φαν της Rivian, καθώς συνηθίζει να χρησιμοποιεί το φορτηγό και σήμα κατατεθέν της εταιρείας, ώστε να μεταφέρει τους αστροναύτες από και προς το σημείο εκτόξευσης των διαστημικών σκαφών της Blue Origin στο Τέξας.

Ο λόγος που εκτοξεύεται η μετοχή

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Μπάιντεν για επενδύσεις 1,2 τρισ. δολαρίων σε έργα υποδομών και συγκεκριμένα στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο επενδυτικός κόσμος οραματίζεται ένα μέλλον, όπου ο μέσος άνθρωπος θα έχει ηλεκτρικά οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η μετοχή της Tesla βρίσκεται πλέον στα ύψη, οι επενδυτές φαίνεται ότι δεν θέλουν να χάσουν άλλη ευκαιρία όσον αφορά τις ευκαιρίες στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Το «παιδί» των Amazon – Ford ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη IPO του 2021

Καθόλου μπλόφα το tweet του Μασκ – Νέες μετοχές 700 εκατ. δολαρίων στην αγορά

Tesla: Πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News