Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 14:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθόλου μπλόφα το tweet του Μασκ – Νέες μετοχές 700 εκατ. δολαρίων στην αγορά

Καθόλου μπλόφα το tweet του Μασκ – Νέες μετοχές 700 εκατ. δολαρίων στην αγορά

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να διαψεύδει όσους μιλούσαν περί μπλόφας για το εκρηκτικό tweet που έστειλε το περασμένο σαββατοκύριακο. Πέρα από τις μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων που είχε διοχετεύσει ήδη στην αρχή της εβδομάδας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πούλησε επιπλέον μερίδιο της Tesla αξίας 700 εκατ. δολαρίων.

Μόνο χθες, ο διεκατομμυριούχος διέθεσε 639.737 μετοχές αξίας περίπου 687 εκατ. δολαρίων στην Tesla.

Βρίσκεται βέβαια ακόμη αρκετά μακριά από το στόχο που έθεσε στο tweet που τα ξεκίνησε όλα: ρωτούσε τη γνώμη των ακολούθων του για να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, που αντιστοιχεί σε μετοχές αξίας 21 δισ. δολαρίων.

 

Η κίνηση του Μασκ για πώληση μεριδίου του στην εταιρεία πυροδοτήθηκε από τις με αφορμή τη φημολογία περί φοροαποφυγής μέσω των αναξιοποίητων κερδών από τις μετοχές.

Γιατί πουλάει τις μετοχές του;

Βέβαια, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης στο Twitter, ο Μασκ θα μπορούσε κάλλιστα να αρχίσει να πωλεί εκατομμύρια μετοχές αυτό το τρίμηνο, διότι επίκειται φορολόγηση ύψους άνω των 15 δισ. δολαρίων.

Ο φορολογικός συντελεστής κυμαίνεται στο 54,1%, που σημαίνει ότι ο συνολικός φόρος στις οψιόν του Μασκ, με βάση τη μέση τιμή μετοχής την τελευταία περίοδο, ανέρχεται γύρω στα 15 δισ. δολάρια. Ο ίδιος ο Μάσκ δεν έχει επιβεβαιώσει το ποσό του φόρου.

Ομως, έγραψε στο Twitter: «Δεν παίρνω μισθό σε ρευστό ή μπόνους από πουθενά. Εχω μόνο μετοχές που σημαίνει ότι ο μοναδικός τρόπος για να πληρώσω τους φόρους μου είναι να πωλήσω μετοχές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Γιατί έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο

Το είπε και το έκανε ο Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News