Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 07:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το είπε και το έκανε ο Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων

Μερικές ημέρες αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter για αυτό. 

Το είπε και το έκανε ο Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων

Μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων πούλησε ο CEO της Tesla, Elon Musk, μερικές ημέρες αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter για αυτό. 

Πριν λίγες ημέρες, ο δισεκατομμυριούχος είχε πραγματοποιήσει δημοσκόπηση στο Twitter για το εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% του ποσοστού που κατέχει στην Tesla, προκειμένου να φορολογηθεί. 

«Θα συμμορφωθώ με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, όποια και εάν είναι», έγραψε τότε ο Musk. Το poll που πραγματοποίησε συγκέντρωσε 3,5 εκατ. ψήφους και σχεδόν το 58% τάχθηκε υπέρ της πώλησης των μετοχών. 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 16% τις δύο επόμενες ημέρες, πριν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους την Τετάρτη. 

Ο Elon Musk πούλησε περίπου 3,6 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων μέσω του τραστ του. Και πούλησε άλλες 934.000 μετοχές αντί 1,1 δισ. δολαρίων, αφότου εξάσκησε το δικαίωμα αγοράς (option) σχεδόν 2,2 εκατ. μετοχών. 

Πάντως, τα έγγραφα των χρηματιστηριακών αρχών δείχνουν ότι η πώληση των μετοχών έγινε με βάση ένα προσυμφωνημένο σχέδιο που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πολύ νωρίτερα από το poll στο Twitter. 

H πρόταση του Musk να πουλήσει το 10% των μετοχών του έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει στις ΗΠΑ γύρω από την πρακτική των δισεκατομμυριούχων να κρατούν τον πλούτο τους σε μετοχές. Όσο δεν πουλάνε τις μετοχές, δεν εγγράφουν τα κέρδη και άρα δεν φορολογούνται για αυτά, με αποτέλεσμα η πρακτική αυτή να προκαλεί έντονες αντιδράσεις και να εξελίσσεται σε μεγάλο πολιτικό ζήτημα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Έχασε 50 δισ. σε δύο ημέρες – Έχει χρέη ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης;

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News