Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 10:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ark: Νέες ρευστοποιήσεις στην Tesla με πώληση μετοχών αξίας 94 εκατ. δολαρίων

Η Tesla έχει προσθέσει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της τον Οκτώβριο

Ark: Νέες ρευστοποιήσεις στην Tesla με πώληση μετοχών αξίας 94 εκατ. δολαρίων

Σε νέες ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Tesla προχώρησαν τα επενδυτικά funds του ομίλου Ark της Κάθι Γουντ, με τη συνολική αξία της πώλησης να αγγίζει τα 94 εκατ. δολάρια. 

Η τακτική της Κάθι Γουντ είναι να πουλάει τις μετοχές της Tesla όταν ξεπεράσει κάποιο όριο εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, επειδή αν δεν το κάνει «δεν θα είναι σοφή διαχείριση του χαρτοφυλακίου», είχε δηλώσει πέρυσι στο CNBC, όταν πάλι είχε προχωρήσει ξανά σε ρευστοποιήσεις.

«Μας αρέσει να ελέγχουμε τις θέσεις μας», είχε δηλώσει.

Παρόλο που τα funds του ομίλου Ark πωλούν συχνά μετοχές της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων, η ίδια η Γουντ επιμένει ότι η μετοχή της Tesla θα φθάσει έως τα 3.000 δολάρια έως το 2025. 

Από την προηγούμενη εβδομάδα όταν και ανακοίνωσε τη συμφωνία με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, Hertz, για μια παραγγελία ρεκόρ 100.000 οχημάτων, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 20%, ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά. 

Ωστόσο, η μετοχή υποχώρησε 3% στο κλείσιμο της Τρίτης, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι η Tesla δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Hertz.

Η ίδια η Hertz με δήλωσή της στο Business Insider ανέφερε ότι «έχει κάνει μια αρχική παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων Tesla» και ότι οι παραδόσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παρά την πρόσφατη πτώση, η Tesla έχει προσθέσει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι οι πωλήσεις από τα funds της Γουντ εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News