Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 09:47
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σε υψηλό δύο εβδομάδων στα 51.000 δολάρια

Bitcoin: Σε υψηλό δύο εβδομάδων στα 51.000 δολάρια

Σε υψηλό δύο εβδομάδων αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του Bitcoin καθώς εξαιτίας της αργίας για τα Χριστούγεννα τα περισσότερα χρηματιστήρια είναι κλειστά με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στραφούν στην αγορά των κρυπτoνομισμάτων.

Το θετικό κλίμα είχε διαγραφεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή όταν η τιμή του μεγαλύτερου τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης έφτασε στα 51.000 δολάρια.

Σήμερα η τιμή του έχει αγγίξει εκ νέου τα 51.000 δολάρια καταγράφοντας άνοδο περί του 5%.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά αφότου ο S&P 500 στη Wall Street σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ γεγονός που υποδεικνύει ότι το κλίμα ανασφάλειας από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έχει εξασθενήσει στους επενδυτικούς κύκλος.

Pαρά την ανοδική τάση το τελευταίο συνεδριάσεων εντούτοις οι εκτιμήσεις για την πορεία του κρυπτoνομίσματος είναι διφορούμενες.

Μια τεχνική ανάλυση δείχνει ότι το Bitcoin έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο βάσει του μέσου όρου των 20 τελευταίων συνεδριάσεων.

Από την άλλη μερίδα αναλυτών εκτιμάει ότι η τιμή του μπορεί στο τέλος του 2021 να ξεπεράσει ακόμη και τα 55.000 δολάρια.

Από τις αρχές του χρόνου η τιμή του έχει ενισχυθεί σχεδόν 76% και το 2021 συνιστά την τρίτη διαδοχική χρονιά κατά την οποία παρουσιάζει κέρδη.   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg   

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καλή ιδέα είναι να πληρώνεται κάποιος σε bitcoin;

Πού είναι ο θησαυρός των 70 δισ. δολαρίων; Ο «δημιουργός» του bitcoin δηλώνει δικαιωμένος

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News