Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 09:53
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Αλλαγή «πλεύσης» – Άνω των 51.000 δολαρίων η τιμή του 

Bitcoin: Αλλαγή «πλεύσης» – Άνω των 51.000 δολαρίων η τιμή του 

Αναστροφή πορείας καταγράφει σήμερα το Bitcoin, μετά από ένα επεισοδιακό τριήμερο στη διάρκεια του οποίου η τιμή του έχασε έως και το ένα πέμπτο της αξίας, καθώς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως και στις άλλες αγορές έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες από τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Περί τις 09:45 ώρα Ελλάδος, η τιμή του Bitcoin σημειώνει άνοδο 1,08% στα 51.095 δολάρια, αφήνοντας πίσω της το επίπεδο των 47.900 δολαρίων στο οποίο βρέθηκε χθες

Μετά το μαζικό sell-off στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακο οι επενδυτές δείχνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο. Άλλωστε αυτό έκαναν και χθες οδηγώντας τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε κέρδη, ενώ σήμερα και οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας κινούνται ανοδικά. 

«Η εμπιστοσύνη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά παραμένει υψηλά και αυτό φαίνεται από την επιστροφή των επενδυτών και την αναστροφή του κλίματος στις επενδύσεις με ρίσκο. Η επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται να είναι ήπια σε σχέση με αυτό που ανέμεναν οι αγορές», επισημαίνει ο Έντισον Που, επικεφαλής αναλυτής αγορών στη Saxo Markets στο Χονγκ Κονγκ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Συνεχίζει την καθοδική του πορεία, υπό των 48.000 δολαρίων

Ελ Σαλβαδόρ: Αγοράζει Bitcoin εν μέσω μαζικού sell-off 

Google: Στέλνει «σήμα κινδύνου» ότι bitcoin miners χακάρουν λογαριασμούς cloud

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News