Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 21:15
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Πόσο καλή ιδέα είναι να πληρώνεται κάποιος σε bitcoin;

Πόσο καλή ιδέα είναι να πληρώνεται κάποιος σε bitcoin;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ολόκληρος ο μισθός σας συρρικνώθηκε περισσότερο από 20;

Εάν πληρώνεστε σε bitcoin, την απάντηση θα την βρείτε στις εξελίξεις του Σαββάτου, όταν το βασικό κρυπτονόμισμα κατέγραψε ελεύθερη πτώση 21% μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Παρότι ανέκαμψε, εξακολουθεί να απέχει περισσότερο από 25% από το ιστορικό υψηλό που κατέρριψε πριν από ένα μήνα. Αυτή η απότομη βουτιά καταδεικνύει τον κίνδυνο της αναδυόμενης τάσης που κατακλύζει πολιτικούς και διασημότητες, να πληρώνονται σε ψηφιακά νομίσματα. 

Με πολλές αμερικανικές πόλεις να ανταγωνίζονται για προσέλκυση επενδύσεων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορα του blockchain, οι δημοτικές αρχές τους προωθούν πολιτικές οι οποίες δίδουν το κίνητρο σε ολοένα και περισσότερα άτομα να πληρώνονται σε κρυπτονομίσματα. 

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι επεξεργάζεται σχέδιο για να πληρώνονται περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι σε κρυπτονομίσματα. Εκτός τούτου, οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν φόρους και προμηθειες σε bitcoin. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, που αναζητά και αυτός τρόπους για να πληρώνονται εκατομμύρια εργαζόμενοι της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ απευθείας σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Ο ίδιος είπε τον προηγούμενο μήνα ότι περιμένει τους τρεις πρώτους τους μισθούς σε bitcoin. Για το λόγο αυτό, τα ATMs σε bitcoin στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 577% σε 28.500 στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, σύμφωνα με την Coin ATM Radar. 

Παρά τους κινδύνους, οι υποστηρικτές επικαλούνται την πιθανότητα μεγάλων κερδών, καθώς ολοένα και περισσότεροι επενδυτές μπαίνουν στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, όπως δείχνει η ίδια η πορεία των κρυπτονομισμάτων, κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει τα μεγάλα κέρδη, καθότι τα κρυπτονομίσματα είναι επικίνδυνα ασταθή.

Το bitcoin ενισχύθηκε 80% τον Φεβρουάριο για να υποχωρήσει 20% μέσα σε μία εβδομάδα και να ενισχυθεί ξανά 30% τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το Μάιο, το κρυπτονόμισμα βούλιαξε 42% και στα τέλη Νοεμβρίου υποχώρησε 8% σε μία μόνο μέρα. Για κάποιος με 1000.000 δολάρια σε bitcoin, σημαίνει απώλειες 8.000 δολαρίων σε μία μέρα.

Απαράμιλλη μεταβλητότητα

Πόσο καλή ιδέα είναι να πληρώνεται κάποιος σε bitcoin;-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε ακόμη:

Που είναι ο θησαυρός των 70 δισ.δολαρίων; Ο «δημιουργός» του bitcoin δηλώνει δικαιωμένος

Βitcoin: «Αλλαγή πλεύσης» – Ανω των 51.000 δολαρίων η τιμή του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News