Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 12:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Αναστροφή πορείας μετά τις χθεσινές απώλειες στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: Αναστροφή πορείας μετά τις χθεσινές απώλειες στα χρηματιστήρια 

 

Αναστροφή πορείας καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη σημερινή συνεδρίαση μετά τις χθεσινές απώλειες που προκλήθηκαν από το κύμα πανικού που περιέβαλε τις αγορές η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Με απαρχή τα χρηματιστήρια της Ασίας, σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές έχει καταπραϋνθεί ο χθεσινός πανικός στους επενδυτικούς κύκλους. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,86%, έχοντας όλους τους βασικούς του κλάδους σε θετικό έδαφος με εξαίρεση αυτόν των τροφίμων και ποτών, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,26%. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 ενισχύεται κατά 0,82%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,79%, στο Παρίσι ο CAC 40 προσθέτει 0,63%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,78%.

Μετά το χθεσινό sell-off αλλά και τις απώλειες της Παρασκευής οι επενδυτές σήμερα εμφανίζονται με διάθεση να τοποθετηθούν στις μετοχές. 

Την τάση αυτή δεν απέτρεψαν ούτε τα στοιχεία που έδειξαν ευρεία επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία, με τον δείκτη του οικονομικού ινστιτούτου GfK για τον Ιανουάριο να υποχωρεί περαιτέρω στο -6,8, από -1,8 τον Δεκέμβριο.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των γερμανικών κατασκευαστριών αθλητικών ειδών, Adidas και Puma, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο στη Βόρεια Αμερική της αμερικανικής ανταγωνίστριας, Nike, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News