Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 15:26
ΑΓΟΡΕΣ

Getty Images: Επιστρέφει στο χρηματιστήριο μετά από 13 χρόνια  

Η Getty από το 2008 κι έπειτα έχει διαγράψει ένα μεγάλο ταξίδι ως ιδιωτική εταιρεία

Getty Images: Επιστρέφει στο χρηματιστήριο μετά από 13 χρόνια  

Το πρακτορείο συνδρομητικών υπηρεσιών διανομής φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής Getty Images, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στις χρηματιστηριακές αγορές, δεκατρία χρόνια αφότου εξήλθε από αυτές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία η οποία ελέγχεται από τη βαθύπλουτη οικογένεια Γκέτι, θα ακολουθήσει την τάση του τελευταίου διαστήματος και θα συγχωνευθεί με την Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού (SPAC) Neuberger Berman, σε μια συμφωνία που θα αποτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους. 

Η συμφωνία με τη Neuberger Principal Holdings η οποία έχει τη στήριξη της CC Capital θα φέρει στη Getty Images 1,2 δισ. δολάρια, συν 150 εκατ. δολάρια από ιδιωτικές επενδύσεις. 

Όπως αναφέρει η Getty στην ανακοίνωσή της, η συγχώνευση θα μειώσει το χρέος της το οποίο την τελευταία δεκαετία διαρκώς διογκώνεται και θα ενισχύσεις τις χρηματοροές της προκειμένου αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. 

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γκρεγκ Πίτερς θα εξακολουθήσει να ηγείται τις εταιρείας και μετά τη συγχώνευση. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2022, η εταιρεία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με σύμβολο της μετοχής της το «GETY».

Η Getty από το 2008 κι έπειτα έχει διαγράψει ένα μεγάλο ταξίδι ως ιδιωτική εταιρεία. Αρχικά εκείνη τη χρονιά εξαγοράσθηκε από τη Hellman & Friedman. Στη συνέχεια μετά από τέσσερα χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου Carlyle αντί του ποσού των 3,3 δισ. δολαρίων. 

Το 2018 εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο η οικογένεια Γκέτι και αποκτάει ξανά την εταιρεία σε μια συμφωνία κοντά στα 3 δισ. δολάρια. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 από τον Μαρκ Γκέτι και τον Τζόναθαν Κλέιν και στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει την iStock και το Unsplash, το οποίο απέκτησε νωρίτερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και είναι μια από τις εταιρείες που σε παγκόσμιο επίπεδο προμηθεύουν με οπτικοακουστικό υλικό πληθώρα μέσων ενημέρωσης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα μόδα των SPACs

Grab: Σπάει όλα τα ρεκόρ με είσοδο στη Wall Street μέσω SPAC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News