Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 15:17
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές των τεχνολογικών

Στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες εισροές στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών

BofA: Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές των τεχνολογικών

Την πλάτη τους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου γύρισαν οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς προέβησαν στις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις από τον περασμένο Ιούνιο, όπως αναφέρει η Bank of America (BofA). Το ενδεχομενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια ως μέτρο ανάσχεσης της επιτάχυνσης του πληθωρισμού, επέφερε έντονες πωλήσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες ευνοούνται σε ένα περιβάλλον με χαμηλά επιτόκια. 

Σύμφωνα με την έκθεση της BofA, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη (ημέρα κατά την οποία δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ο οποίος εκτροχιάσθηκε στο 6,2%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1990), καταγράφηκαν συνολικά εκροές ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street. 

Απεναντίας, στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες εισροές στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, διαμορφούμενες στα 2 δισ. δολάρια. 

Βάσει των στοιχείων της επενδυτικής τράπεζας, οι πελάτες της στράφηκαν στις μετοχές, φθάνοντας τις τοποθετήσεις τους σε νέο υψηλό στο 66% των συνολικών τοποθετήσεων, την ίδια ώρα που οι τοποθετήσεις σε μετρητά διολίσθησαν σε χαμηλό από τον Σεπτέμβριο του 2018, στο 10,4% του συνόλου. 

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, τους τελευταίους 18 μήνες έχουν διοχετευθεί 32 τρισ. δολάρια μέσω νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, τροφοδοτώντας διψήφια ποσοστά ανόδου στις τιμές των πάντων, από τα τρόφιμα έως την ενέργεια. 
Μετά τα στοιχεία της Τετάρτης για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, αναδύθηκε ένα κύμα ανησυχίας ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2022. 

«Τα σοκ από τα επιτόκια, σε συνδυασμό με τις κερδοσκοπικές επιθέσεις για λάθη της νομισματικής πολιτικής, θα διαμορφώσουν το τοπίο το 2022», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμα προς τους πελάτες. Παράλληλα προτρέπουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε αμερικανικό δολάριο και πετρέλαιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για το RC Global Fund επειδή πόνταρε σε πτώση των μετοχών

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News