Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 20:12
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τίτλοι τέλους για το RC Global Fund επειδή πόνταρε σε πτώση των μετοχών

Τίτλοι τέλους για το RC Global Fund επειδή πόνταρε σε πτώση των μετοχών

Το πιο παρατεταμένο ράλι των μετοχών στην ιστορία μετρά ένα από πιο μεγάλα του «θύματα». 

Ο Ράσελ Κλάρκ, ο οποίος είχε ποντάρει σε πτώση των μετοχών κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ενημέρωσε τους πελάτες του ότι κλείνει το αντισταθμιστικό ταμείο του μετά από μεγάλες απώλειες. Το RC Global Fund, το οποίο διαχειρίζεται από το 2010, κατέγραψε απώλειες 2,6% έως τον φετινό Οκτώβριο με το υπό διαχείριση ενεργητικό του να έχει μειωθεί στα 200 εκατ.δολάρια από τα 1,7 δισ.δολάρια που διέθετε το 2015, σύμφωνα με επενδυτικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το Bloomberg. 

Το κλείσιμο του εν λόγω αντισταθμιστικού ταμείου σηματοδοτεί το τέλος ενός ακόμη διαχειριστή που είχε ποντάρει ότι η άνοδος των μετοχών δεν θα συνεχιζόταν. Ο Κλάρκ, που χρησιμοποιεί μακροοικονομικές αναλύσεις για να στοιχηματίζει σε μετοχές, είναι μεταξύ των διαχειριστών αντισταθμιστικών ταμείων που δεν κατάφεραν να συμπορευθούν με το ράλι των αγορών μετοχών και έχασαν τους επενδυτές τους. 

 

Bear vs Bull

Russell Clark has made money by being net short in most years

Source: Investor document

Note: 2021 returns are through October

Το τέλος του αντισταθμιστικού ταμείου του Κλάρκ έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο που είχε αρχίσει την επενδυτική του καριέρα πριν από δύο δεκαετίες. Αφού είχε περάσει μία περίοδο ως ασκούμενος στη UBS Group στο Σίδνει, ακολούθησε εν συνεχεία κάποιους φίλους του ποντάροντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές τεχνολογίας το 2000 και ειδικά σε πέντε μετοχές dot-com. Τέσσερις εξ αυτών κατέρρευσαν και η πέμπτη έχασε στο ήμισυ της αξίας της όταν έσκασε η φούσκα του Διαδικτύου. 

Το τελευταίο έτος, ο Κλαρκ είχε ποντάρει σε πτώση κάποιων μετοχών τεχνολογίας, ειδικά μετά τα μέτρα που εισήγαγαν οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Κίνα στον τεχνολογικό κλάδο. Τα τελευταία άλλωστε εννέα χρόνια ήταν αρνητικά διακείμενος απέναντι στις μετοχές. Ο ίδιος είχε πει το 2019 ότι ήταν πεπεισμένος πως ένα χρηματιστηριακό κραχ ήταν πολύ κοντά. Επίσης, σε κάποιες από τις σπάνιες δηλώσεις του στο Bloomberg είχε πει ότι «αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου συνέντευξη». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News