Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 18:18
BUSINESS & FINANCE

Το αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει στην ΕΧΑΕ προχωρά το αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο SmallCap World Fund, σε μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης προς τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το SmallCap, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στις ΗΠΑ από το 1940, ελέγχει πλέον το 5,09% των δικαιωμάτων ψήφου της ελληνικής εταιρείας

Το αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο ενεργεί μέσω των The Capital Group Companies και Capital Research and Management Company, στις οποίες έχει εκχωρήσει εξουσιοδότηση ψήφου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Capital Group Companies (CGC) είναι η μητρική εταιρεία της Capital Research and Management Company (CRMC).

Η CRMC είναι μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι διαχειριστής επενδύσεων στην οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων «American Funds», άλλων συλλογικών επενδυτικών οχημάτων, καθώς και ιδιωτών και θεσμικών πελατών.

Η CRMC και οι συνεργαζόμενες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων διαχειρίζονται επενδύσεις σε μετοχές για διάφορες εταιρείες επενδύσεων.

Σήμερα οι εταιρείες της Capital Grouo ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία 2,2 τρισ. δολαρίων, με τον Όμιλο να συγκαταλέγεται στους 40 κορυφαίους τους παγκόσμιου επενδυτικού κλάδου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News