Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Μετοχές: Με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ

Μετοχές: Με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανσης κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης και με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις αναμενόμενες αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης. Η προσοχή στραμμένη και στο Brexit, καθώς η συνάντηση μεταξύ των ηγετών Βρετανίας και Ε.Ε. δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία, αλλά με τη δέσμευση ότι θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη γεφύρωση των διαφορών και την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας έως το Σαββατοκύριακο, μετά τη χθεσινή, άκαρπη συνάντηση μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε οριακή άνοδο κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου τροφίμων και αναψυκτικών να ενισχύονται 0,7%. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονταν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καταγράφοντας απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. 

Οριακά κέρδη για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, θετικά πρόσημα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις μετοχές εταιρειών με εξαγωγική δραστηριότητα να ευνοούνται από τις απώλειες της στερλίνας. Δυναμικότερο momentum για Παρίσι σε Μιλάνο, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,44% και τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου να σημειώνει άνοδο 0,46%.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ, όπου η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες για τα πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News