Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 13:49
ΑΓΟΡΕΣ

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβομάδας, με τις μετοχές των πετρελαϊκών και των εταιρειών φυσικού αερίου να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την απόφαση της συμμαχίας OΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως και αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Η πρόοδος στο μέτωπο των εμβολίων και οι προσδοκίες για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά με τη βοήθεια και των μέτρων στήριξης από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες προσφέρουν στήριγμα στις αγορές μετοχών, ενισχύοντας τη διάθεση των επενδυτών για την ανάληψη ρίσκου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε αυτή την ώρα κέρδη κέρδη 0,24%. Οι μετοχές από τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωναν άνοδο πάνω από 2%, χάρη στις αποφάσεις των πετρελαιοπαραγωγών κρατών.

Παρ’ όλα αυτά, η μείωση της ζήτησης για καύσιμα εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω Covid-19 διατηρεί τις απαισιόδοξες προβλέψεις των μεγάλων οίκων για την πορεία των τιμών του αργού.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος, με εξαίρεση τον DAX της Φραγκφούρτης, που υποχωρούσε 0,4% και παρά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών σε επίπεδα προ πανδημίας.

Κέρδη 0,90% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στον απόηχο των προσδοκιών για επίτευξη προόδου στις συνομιλίες για το Brexit. Ενισχυμένος 0,35% ο CAC-40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, άνοδος μισής ποσοστιαίας μονάδας για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News