Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 16:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με τα ιστορικά ρεκόρ να συνεχίζονται 

Οι επενδυτές σήμερα αναμένεται να μην προβούν σε δραστικές κινήσεις

Wall Street: Έναρξη με τα ιστορικά ρεκόρ να συνεχίζονται 

«Deja-vu» της χθεσινής συνεδρίασης είναι η σημερινή στη Wall Street, καθώς και σήμερα καταγράφηκαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν έχει σημειώσει ρεκόρ ο Dow Jones, άλλα μόνο οι S&P 500 και Nasdaq. 

Μία ημέρα αφότου έσπασε το φράγμα των 36.000 μονάδων για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη περί του 0,10%, κινούμενος πέριξ των 35.945 μονάδων.

Από τη μεριά του ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,21%, έχοντας αγγίξει τις 4.627,20 μονάδες που συνιστούν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Αντίστοιχα ιστορικό υψηλό στις 16.637.70 μονάδες έχει σημειώσει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται υψηλότερα κατά 0,13% . 

Οι επενδυτές σήμερα αναμένεται να μην προβούν σε δραστικές κινήσεις, εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για τη νομισματική της πολιτική η οποία αρχίζει σήμερα. 

Οι κεφαλαιαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα ανακοινώσει αύριο ότι θα περιορίσει τον ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια, στην πρώτη κίνηση προς σύσφιξης της υπερχαλαρής νομισματικής της πολιτικής. 

Πλέον, κινούμενος ο πληθωρισμός σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εγείρει φωνές οι οποίες κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, με τη Goldman Sachs μάλιστα να εκτιμάει ότι η πρώτη τέτοια αύξηση θα έρθει τον Ιούλιο του 2022.  

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισήλθε χθες πειστικά στον Νοέμβριο, σε έναν μήνα ο οποίος κατά μέσο όρο σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, από το 1936 ο S&P 500 τον ολοκληρώνει με κέρδη 1,1%, ενώ τον Δεκέμβριο με 2,3%. Σύμφωνα με την τράπεζα για το διάστημα αυτό, στον τελευταίο μήνα του έτους το 79% εξ αυτών ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street, βρίσκεται σε θετικό έδαφος.  

Εξαιρουμένης της σημερινής ημέρας, περισσότερες από τις μισές εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο του 2021. Εξ αυτών το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News