Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τριπλό ρεκόρ – Κέρδη άνω του 5,8% για τον Οκτώβριο

Wall Street: Τριπλό ρεκόρ – Κέρδη άνω του 5,8% για τον Οκτώβριο

Με κέρδη ρεκόρ έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν νωρίτερα από τα κατώτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματα δύο εκ των κορυφαίων αμερικανικών τεχνολογικών ομίλων. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,19%, στις 4.605,38 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,25% κλείνοντας στις 35.819,56 μονάδες και ο Nasdaq παρουσίασε άνοδο 0,33% στις 15.498,39 μονάδες. Επίσης, S&P 500 και Nasdaq παρουσίασαν τον Οκτώβριο την καλύτερη μηνιαία επίδοση από πέρυσι το Νοέμβριο. 

Επίσης, και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν κέρδη το πενθήμερο, για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα: ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,3%, στην τέταρτη συναπτή εβδομάδα κερδών, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο. O Dow ενισχύθηκε 0,4%, ενώ ο Nasdaq 2,7%.

Στο μήνα, ο S&P 500 ενισχύθηκε 6,9%, στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το Νοέμβριο του 2020, ενώ ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 5,8%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από το Μάρτιο, ενώ ο Nasdaq 7,3% στα μεγαλύτερα κέρδη από το Νοέμβριο του 2020. 

Κορυφαία επίδοση παρουσίασε η μετοχή της Microsoft η οποία εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, υποσκελίζοντας την Apple και παίρνοντας τα σκήπτρα της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη. Η μετοχή της Microsoft έκλεισε στα 331,62 δολάρια, επίπεδο ρεκόρ με την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 2,49 τρισ.δολάρια έναντι της αντίστοιχης των 2,48 τρισ.δολαρίων της Apple. 

Η μετοχή της Amazon υποχώρησε 3% από τη στιγμή που ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών για τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, ενώ η εταιρεία απογοήτευσε την αγορά και ως προς την κατευθυντήρια γραμμή που έδωσε για την περίοδο των εορτών. 

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 2,4%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προσδοκιών εν μέσω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και ελλείψεων σε βασικές πρώτες ύλες. Είναι η πρώτη φορά από το Μάιο του 2017 που τα έσοδα της Apple δεν κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της Wall Street. 

Σε θετικό έδαφος, οι μετοχές της Visa και Microsoft, που παρουσίασαν την καλύτερη επίδοση στο Dow Jones. Το ίδιο και οι μετοχές των Exxon Mobil και Chevron, καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το τρίτο τρίμηνο. Πιέσεις δέχθηκε ωστόσο η μετοχή της Starbucks, καθώς τα έσοδά της από την κινεζική αγορά ήταν κατώτερα του αναμενομένου. 

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τις Big Tech, η χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά στις τελεταίες συνεδριάσεις, εν μέσω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Περίπου το ήμισυ των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα και περισσότερες από το 80% εξ αυτών εμφάνισαν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. Η κερδοφορία των εισηγμένων στον S&P 500 αναμένεται να αυξηθεί 38,6% στο τρίτο τρίμηνο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News