Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε πτώση γύρισαν S&P 500 και Dow – Στάσιμος ο Nasdaq

Wall Street: Σε πτώση γύρισαν S&P 500 και Dow – Στάσιμος ο Nasdaq

Υπαναχώρησε από τα ιστορικά υψηλά του ο S&P 500, καθώς η κεκτημένη ταχύτητα από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα άρχισε να υποχωρεί. Ο δείκτης απώλεσε 0,5% της αξίας του, παρουσιάζοντας πτώση για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 266 μονάδων ή 0,74% για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, παρασυρόμενος από τη Visa. Όσο για το Nasdaq, έκλεισε σε στάσιμα επίπεδα, παρά την άνοδο των μετοχών Microsoft και Alphabet. 

H μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 4,2%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων από το 2018. Επίσης, η μετοχή της Alphabet κατέγραψε κέρδη 5% στον απόηχο των καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Visa με απώλειες 7% από τη στιγμή που οι προοπτικές της για την πορεία των εσόδων της χαρακτηρίστηκαν αρκετά συντηρητικές από αναλυτές. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά τη σχέση της Visa με τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό κλάδο, σύμφωνα με πηγές. 

Με πτώση 5,4% και η μετοχή της General Motors παρά το γεγονός ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στο τρίτο τρίμηνο. 

Αυτές ωστόσο που καταβαραθρώθηκαν ήταν οι μετοχές της Robinhood, σημειώνοντας πτώση 10,4%, μία μέρα αφότου η πλατφόρμα ανακοίνωσε έσοδα πολύ κατώτερα των προσδοκιών, κυρίως λόγω της εξασθένησης των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα. Από κοντά και η μετοχή του Twitter που απώλεσε 10,8% της αξίας της, εν μέσω ανησυχιών για τις μελλοντικές προοπτικές της, παρά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών. 

Επίσης, η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στη σημερινή συνεδρίαση σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών πετρελαίου άσκησαν πιέσεις στους κυκλικούς τομείς. Να σημειωθεί ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου γνώρισε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 13 Αυγούστου, της τάξης των 7 μονάδων βάσης. 

Τα κέρδη για τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις αναμένεται να αυξηθούν 37,6% σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο. Από τις 192 επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 82,8% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

moneyreview.gr

 
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News