Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίστηκαν τα ρεκόρ για Dow και S&P 500

Wall Street: Συνεχίστηκαν τα ρεκόρ για Dow και S&P 500

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, με «οδηγό» τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.  

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,18%, «μαζεύοντας» τα αρχικά κέρδη τους, όπως και ο Nasdaq που σημείωσε οριακά κέρδη 0,06%.

Τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα, εάν η αλλαγή κατεύθυνσης της μετοχής του Facebook δεν ασκούσε πιέσεις στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Η μετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αφού κινήθηκε ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης, επέστρεψε σε πτώση μεγαλύτερη του 5%, καθώς η εταιρεία παρουσίασε μεν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, όχι όμως και έσοδα και αριθμό μηνιαίων ενεργών χρηστών. 

Αξιοσημείωτη η άνοδος 7% της μετοχής της United Parcel, από τη στιγμή που η εταιρεία ταχυμεταφορών ανακοίνωσε υψηλά κέρδη και έσοδα σε όλες τις δραστηριότητές της, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Από κοντά και η μετοχή της General Electric, που ενισχύθηκε 5%, καθώς ο αμερικανικός βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε καλύτερα των προβλεπομένων κέρδη τρίτου τριμήνου. 

Η Tesla συνέχισε τα χθεσινά κέρδη της με περαιτέρω άνοδο 5%, αφού στη συνεδρίαση της Δευτέρας «είδε» την κεφαλαιοποίησή της να σπάει το φράγμα του 1 τρισ.δολαρίων για πρώτη φορά. 

Περίπου το 30% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα και περισσότερες από το 80% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC. Οι επιχειρήσεις του S&P 500 προβλέπεται να παρουσιάσουν ρυθμό αύξησης των κερδών κατά 35,6% στο τρίτο τρίμηνο. 

«Η όρεξη ανάληψης ρίσκου παραμένει διάχυτη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Τα εταιρικά κέρδη είναι ο βασικός καταλύτης πίσω από το τελευταίο ράλι, καθώς η υψηλή ζήτηση συνεχίζει να επισκιάζει τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς και τις πιέσεις στις τιμές», αναφέρει ο Κρεγκ Τζόνσον, στρατηγικός αναλυτής της Piper Sandler. 

Υποστηρικτικά και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που παρουσίσαν ανάκαμψη τον Οκτώβριο, παρά τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό, οι οποίες αντισταθμίστηκαν από τη βελτίωση των προοπτικών στην αγορά εργασίας. Επίσης, στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών αυξήθηκαν 14% το Σεπτέμβριο.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News