Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 18:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Starbucks: Δεύτερη αύξηση μισθού των barista στις ΗΠΑ

Starbucks: Δεύτερη αύξηση μισθού των barista στις ΗΠΑ

Σχέδιο για δεύτερη αύξηση των μισθών των barista μέσα στο επόμενο έτος, ανακοίνωσε η Starbucks για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ εν μέσω σοβαρής έλλειψης υπαλλήλων στη χώρα.

Παρότι η αντίδραση των επενδυτών ήταν αρνητική, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί έως και 7% σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος, Κέβιν Τζόνσον, υποστήριξε το σχέδιο και μάλιστα δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, ο κατώτατος μισθός των barista θα ανέρχεται μέχρι τα μέσα του 2022 στα 15 δολάρια την ώρα, από τα 14 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με το μέσο ωρομίσθιο να διαμορφώνεται στα 17 δολάρια.

«Είναι καλύτερο να κάνουμε αυτή την επένδυση τώρα, όσο η κινητικότητα των πελατών αυξάνεται, και πιστεύουμε πως είναι η σωστή στρατηγική επένδυση», τόνισε ο Τζόνσον στο CNBC. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στόχος της αλυσίδας είναι να ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για την κατάλληλη περίοδο, αφού πλέον ο κόσμος βγαίνει από το σπίτι για να αγοράσει καφέ.

Αντιθέτως, άλλες αλυσίδες εστιατορίων, όπως για παράδειγμα η Domino’s Pizza και το McDonald’s υποχρεώθηκαν να μειώσουν τα ωράρια λειτουργίας τους στις ΗΠΑ λόγω του περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να μειώθηκαν οι πωλήσεις τους και να έχασαν μερικούς πελάτες.

Ο Τζόνσον υποστήριξε επίσης ότι στην περίπτωση που η Starbucks αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, η εταιρεία θα μπορέσει να αυξήσει τα λειτουργικά της έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί η Starbucks, ανακοινώνοντας χθες τα αποτελέσματα τριμήνου, προέβλεψε έσοδα χαμηλότερα από το προσδοκώμενο για ολόκληρο το 2021. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 10%, ενώ  μέση εκτίμηση των παραγόντων της Wall Street αναμένει αύξηση της τάξης του 15%.

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News