Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 11:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ανοδικές τάσεις στην έναρξη της εβδομάδας 

Η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ευρώπη: Ανοδικές τάσεις στην έναρξη της εβδομάδας 

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της καινούργιας εβδομάδας, με τις τιμές των εταιρειών παραγωγής και διακίνησης εμπορευμάτων να δίνουν τη σημερινή ώθηση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς στις αγορές των βασικών μετάλλων και των εμπορευμάτων διατηρείται το θετικό μομέντουμ του τελευταίου διαστήματος. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός, με τον κλάδο των πρώτων υλών γι άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζει με κέρδη περί του 1,30%, ακολουθούμενος από αυτόν της ενέργειας από σχετική όμως απόσταση κινούμενος υψηλότερα κατά 0,80%. Ήπια κέρδη της τάξεως του 0,15% καταγράφει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Μιλάνο πλησιάζουν το +0,50%, ενώ οριακές απώλειες 0,10%. 

Η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο της τακτικής της συνεδρίασης για τη νομισματική της πολιτική.

Αν και όπως έχουν εξαγγείλει οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αλλά και οι αγορές έχουν προεξοφλήσει, σε αυτή τη συνεδρίαση δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση αναφορικά με το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων για την πανδημία (ΡΕΡΡ), καθώς εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προερχόμενο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021, των πολυτιμότερων εταιρειών στον κόσμο των αποκαλούμενων FAAMGs (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google).

Την αρχή κάνει σήμερα το Facebook, ακολουθούν Microsoft και Alphabet (μητρική της Google) και την Πέμπτη τον κύκλο των ανακοινώσεων ολοκληρώνουν οι Apple και Amazon. 

Πίσω στην Ευρώπη, η μετοχή της HSBC κινείται ανοδικά, μετά τη δημοσίευση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα οι ανησυχίες για την αύξηση των επισφαλών δανείων, μετριάστηκε από την ανακοίνωση ενός προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων. 

Αντίθετη πορεία για τη μετοχή της Unicredit μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την εξαγορά της Monte dei Paschi, με την ιταλική κυβέρνηση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News