Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 11:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναστροφή του χθεσινού αρνητικού κλίματος 

Οι επενδυτές σήμερα δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν στα περιουσιακά στοιχεία με περισσότερο ρίσκο

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναστροφή του χθεσινού αρνητικού κλίματος 

Να αναστρέψουν το χθεσινό αρνητικό κλίμα έχουν επιτύχει σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα κέρδη που σημείωσε χθες βράδυ η Wall Street να λειτουργεί ως εφαλτήριο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,21%, την ώρα που τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο κινούνται με οριακά κέρδη λιγότερο του 0,1%. 

Οι κυριότεροι κλάδοι κινούνται σε θετικό έδαφος, με αυτόν των πρώτων υλών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να ξεχωρίζει καταγράφοντας άνοδο περί του 1,34% και 0,95% αντίστοιχα. 

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των εμπορευμάτων κινούνται ανοδικά για άλλη μια συνεδρίαση, οι χθεσινές απώλειες των τιμών του πετρελαίου (με την τιμή του μπρεντ να υποχωρεί υπό των 85 δολαρίων το βαρέλι) μετρίασαν κατά κάποιο τρόπο τις ανησυχίες για την επιτάχυνση του πληθωρισμού. 

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, σε μια ημέρα κατά την οποία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους η σουηδική Ericsson, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου. 

Οι επενδυτές σήμερα δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν στα περιουσιακά στοιχεία με περισσότερο ρίσκο όπως είναι οι μετοχές και γι αυτό το λόγο δείχνουν μια «αποστροφή» στα ασφαλή καταφύγια όπως είναι τα πολύτιμα μέταλλα, τα ομόλογα αλλά και το αμερικανικό δολάριο. 

Σήμερα, ο δείκτης που μετράει το αμερικανικό νόμισμα έναντι μιας ομάδας έξι κύριων νομισμάτων, έχει υποχωρήσει στη διάρκεια της ημέρας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Σεπτεμβρίου, σταματώντας με αυτόν τον τρόπο την ανοδική ορμή του τελευταίου διαστήματος. 

Σε σχέση με το ευρώ το δολάριο έχει υποχωρήσει σε χαμηλό από τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ έναντι της βρετανικής στερλίνας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Σεπτεμβρίου. 

Οι επενδυτές θα έχουν επίσης στραμμένα τα βλέμματά τους στα εταιρικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς οι ευρωπαϊκές εισηγμένες έχουν ανακάμψει από την ύφεση της πανδημίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News