Business & Finance Πέμπτη 21/10/2021, 12:11
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες με την Evergrande να έρχεται ξανά στο προσκήνιο 

Ο κλάδος των πρώτων υλών δέχεται κλυδωνισμούς καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 2,50%

Ευρώπη: Απώλειες με την Evergrande να έρχεται ξανά στο προσκήνιο 

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οδεύοντας προς το κλείσιμο της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς οι φόβοι για κατάρρευση του κινεζικού ομίλου, Evergrande, επέστρεψαν ξανά στις αγορές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,20%, δεχόμενος πιέσεις από τους κλάδους που έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα, όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας και των πρώτων υλών. 

Εκ των κυριοτέρων χρηματιστηρίων, της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,17%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,31%, στο Παρίσι ο CAC 40 διαγράφει 0,38%, στο -0,25% το Μιλάνο. 

Τα δημοσιεύματα ότι η συμφωνία για την πώληση περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 2,6 δισ. δολαρίων της Evergrande δεν προχώρησε, αναζωπύρωσε τους φόβους για κατάρρευσή της. Η κινεζική εταιρεία αντιμετωπίζει ευρείας κλίμακας προβλήματα με τις χρηματοροές της και κατ΄επέκταση με τη ρευστότητά της και ήδη έχει προβεί σε αθέτηση πληρωμών. 

Ο κλάδος των πρώτων υλών δέχεται κλυδωνισμούς καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 2,50%, ένας κλάδος ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είναι από τους πιο επικερδής, εκμεταλλευόμενος την ανοδική τάση στις τιμές των βασικών μετάλλων. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 συνεχίζονται, με τα έως τώρα δεδομένα να κρίνονται ικανοποιητικά.

Σήμερα δημοσίευσε τα αποτελέσματά της η Barclays, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ωστόσο δεν βοήθησαν τη μετοχή της η οποία καταγράφει απώλειες, ακολουθώντας το γενικευμένο πτωτικό κλίμα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News