Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 11:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ήπιες αντιδράσεις στα χρηματιστήρια εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων και ειδών Kering

Ευρώπη: Ήπιες αντιδράσεις στα χρηματιστήρια εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Άνευρα εκκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα των εταιρειών της ευρωπαϊκής ηπείρου στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος γι άλλη μια συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro  STOXX 600 κινείται πέριξ του +0,10%, με την εικόνα των βασικών κλάδων που τον απαρτίζουν να δείχνει μια ανομοιομορφία. 

Οριακά άνω του μηδενός βρίσκεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, άνοδο περί του 0,20% σημειώνει αυτό στο Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι υποχωρούν κατά 0,19% και 0,13% αντίστοιχα. 

Σήμερα οι επενδυτές επιδεικνύουν μια επιφυλακτικότητα, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος τον περασμένο μήνα κατέβασε ταχύτητα σε μηνιαία βάση στο 0,3% από 0,7% τον Αύγουστο, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 3,1%, από 3,2%. 

Την ίδια ώρα οι τιμές παραγωγού ανέβασαν ταχύτητα, καθώς σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο επιταχύνθηκαν στο 5,9%, από 5,4% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, το ποσοστό υποχώρησε στο 0,5%, από 0,9%. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων και ειδών Kering, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών της αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021, τα οποία δεν έπιασαν τους στόχους των αναλυτών, εξαιτίας της επιβράδυνσης των πωλήσεών της κυρίως από την περιοχή της Ασίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News