Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 13:00
ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ Τέρνα: Διαψεύδει τα σενάρια για ΑΜΚ

ΓΕΚ Τέρνα: Διαψεύδει τα σενάρια για ΑΜΚ

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων για ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) προχώρησε η διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα, η μετοχή της οποίας από το πρωί τελεί υπό καθεστώς έντονων πιέσεων.

«Με αφορμή φημολογία που θέλει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μελετά το ενδεχόμενο υλοποίησης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων μετόχων της εταιρείας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τέτοιος σχεδιασμός, καθώς η εταιρεία διαθέτει ήδη ικανή κεφαλαιακή βάση να ανταποκριθεί στο επενδυτικό της πρόγραμμα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα δέχεται ισχυρές απώλειες της τάξης του 5%, με αποτέλεσμα να υποχωρεί κάτω από το τεχνικό σημείο των 9 ευρώ και να περιορίζεται στα 8,75 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φήμες για την ΑΜΚ στη ΓΕΚ Τέρνα ξεκίνησαν, μετά τη χθεσινή απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του δημοσίου από 51% σε 34%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική αγορά υφίσταται σημαντικές ρευστοποιήσεις, οι οποίες οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε πτώση της τάξης του 1,5%, χάνοντας τα στηρίγματα των 780 μονάδων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News