Business & Finance Δευτέρα 6/09/2021, 19:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη και κλείσιμο κοντά στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη και κλείσιμο κοντά στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην εναρκτήρια συνεδρίαση μιας σημαντικής εβδομάδας. Άπαντες αναμένουν την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι χρηματαγορές συγκλίνουν στην άποψη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα προαναγγείλλουν τη μείωση των αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την πανδημία. 

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι εντός του 2021 θα αρχίσει να μειώνει το ρυθμό αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως. 

Με τον κλάδο της τεχνολογίας να έχει αναλάβει σήμερα το ρόλο του πρωταγωνιστή οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν σήμερα ανοδικά πλησίον του ιστορικού υψηλού ρεκόρ τους. 

Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,70% στις 475,20 μονάδες, μια «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 476,16 μονάδων από τις 13 Αυγούστου. Ο κλάδος που ξεχώρισε ήταν ο τεχνολογικός με κέρδη 1,65% και ο οποίος «σκαρφάλωσε» σε υψηλό εικοσαετίας, ακολουθώντας τα βήματα του τεχνολογικού Nasdaq στη Wall Street, που  περασμένη Παρασκευή σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι σήμερα κλειστό εξαιτίας της αργίας Labour Day. 

Όλοι σχεδόν οι βασικοί κλάδοι έκλεισαν με κέρδη με εξαίρεση αυτό των ακινήτων, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε κατά 0,96%, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, οι οποίες έτρεξαν με ρυθμό 3,4% τον Ιούλιο, ο υψηλότερος ρυθμός από την επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία. Κέρδη 0,80% παρουσίασε το χρηματιστήριο του Παρισιού, στο +0,76% του +0,60% του Μιλάνου, αυτό του Λονδίνου πρόσθεσε 0,68%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News