Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 16:36
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Παραμένουν σε ανοδική τροχιά

Ευρωπαϊκές μετοχές: Παραμένουν σε ανοδική τροχιά

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις αμφιβολίες για απόσυρση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ατονούν ακόμη περισσότερο. 

Το σημερινό κλίμα δεν επηρεάσθηκε από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη, οι οποίες ανέβασαν περεταίρω ταχύτητα τρέχοντας με ρυθμό 2,3% από 1,4% τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση ο ρυθμός εκτινάχθηκε στο 12,1%, ωστόσο τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα οι τιμές παραγωγού βρίσκονταν εν μέσω συμπληγάδων εξαιτίας της πανδημίας. 

Ο Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,25% κινούμενος κοντά στο ιστορικό του ρεκόρ στις 476,16 μονάδες, βρίσκοντας στήριγμα από τον κλάδο της ενέργειας ο οποίος με τη σειρά του εκμεταλλεύεται το σημερινό ράλι των τιμών του πετρελαίου. 

Ιστορικό υψηλό ρεκόρ έχει σημειώσει ο κλάδος των δομικών υλικών αγγίζοντας τις 635,15 μονάδες, ενώ κοντά στα δικά τους ιστορικά υψηλά ρεκόρ κινούνται οι κλάδοι των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών και των χημικών.  

Στα επιμέρους χρηματιστήρια με ισχνά κέρδη κινούνται αυτά σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, ενώ του Λονδίνου καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί του μηδενός. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News