Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 16:50
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδική έναρξη και ρεκόρ μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού 

Wall Street: Ανοδική έναρξη και ρεκόρ μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού 

Ανοδικά κινείται η Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τους Dow Jones και S&P 500 να έχουν ανέλθει σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, σε μια ημέρα κατά την οποία οι επενδυτές και οι χρηματαγορές αναμέμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν ότι επιβραδύνθηκαν σε μηνιαία βάση στο 0,5%, από 0,9% τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα στο 5,4%, ρυθμός ίδιος με αυτόν του Ιουνίου. 

Το κατέβασμα ταχύτητας του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα, αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες οι οποίες είχαν αναδυθεί από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις  οποίες ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός κυμαίνεται σε τέτοια επίπεδα ούτως ώστε η Fed μπορεί να αρχίζει να εξετάζει την αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, τη Δευτέρα υποστήριξε ότι έχει έρθει ο καιρός η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τις αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. 

Η χθεσινή έγκριση από τη Γερουσία του νομοσχεδίου για δαπάνες ύψους 1 τρισ. δολαρίων οι οποίες θα κατευθυνθούν για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, δημιούργησε ένα θετικό κλίμα στους επενδυτικούς κύκλους, αντισταθμίζοντας τον νέο προβληματισμό από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών δεν είναι μόνο ότι θα κινήσουν τις κατασκευές και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, είναι ότι θα συμβάλλουν και στην ενίσχυση της απασχόλησης καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ήδη οι Dow Jones και S&P 500 συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν χθες σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 35.448,56 μονάδες ο πρώτος και στις 4,448,70 μονάδες ο δεύτερος, ενώ καταγράφουν κέρδη 0,60% και 0,21% αντίστοιχα, με τον τεχνολογικό Nasdaq να βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούμενος μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News