Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 16:52
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επαναφορά του θετικού κλίματος μετά το χθεσινό διάλειμμα 

Η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄τρίμηνο του 2021 πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της

Wall Street: Επαναφορά του θετικού κλίματος μετά το χθεσινό διάλειμμα 

Προσπάθεια να επαναφέρει το θετικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος καταβάλλει σήμερα η Wall Street, μετά το διάλειμμα της χθεσινής συνεδρίασης με τους Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν απώλειες 0,30% και 0,09% αντίστοιχα. 

Σήμερα η συνεδρίαση έχει αρχίσει κι ενώ στο Κογκρέσο βρίσκεται σε διαδικασία η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποδομές, το οποίο θα αποδεσμεύσει 1,1 τρισ. δολάρια σε έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. 

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται προς ψήφιση σε μια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική οικονομία δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω της την κρίση από την πανδημία. Μοναδικό «ψεγάδι» στην τροχιά ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, οι περί των 8,3 εκατ. Αμερικανών που δηλώνουν άνεργοι, ωστόσο το νομοσχέδιο για τις υποδομές αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄τρίμηνο του 2021 πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Με τα δεδομένα της περασμένης Παρασκευής, οι αναλυτές της Refinitiv αναμένουν αύξηση των κερδών για τις εταιρείες του S&P 500 κατά 93,1%. Επί του παρόντος με 443 από τις 500 του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο, το 87,4% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, με τις οποίες επισήμαναν ότι το επίπεδο που βρίσκεται ο πληθωρισμός είναι ικανοποιητικό για να αρχίσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να σκέφτεται την αύξηση των επιτοκίων. Με τις δηλώσεις αυτές, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο αποκτούν βαρύνουσα σημασία για τους επενδυτές και τις αγορές. 

Με την έναρξη της συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά, με τους Dow Jones και S&P 500 να ενισχύονται οριακά κατά 0,08% και τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,15%, ο οποίος άλλωστε χθες κινήθηκε αντίθετα σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες, κλείνοντας με κέρδη 0,16%. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News