Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλίμα αισιοδοξίας λόγω ανάκαμψης της εργασίας – Βαρίδι οι τεχνολογικές εταιρείες

Wall Street: Κλίμα αισιοδοξίας λόγω ανάκαμψης της εργασίας – Βαρίδι οι τεχνολογικές εταιρείες

Δυναμική έναρξη είχαν οι αμερικανικές αγορές λόγω των αισιόδοξων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στην αμερικναική οικονομία, η οποία όμως μετριάσθηκε από την πτώση στις τεχνολογικές εταιρείες. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, κατά 943.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των στελεχών της αγοράς.

Θετική είναι η γενική εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, με τις JPMorgan, την Bank of America και την Wells Fargo να ενισχύονται κατά τουλάχιστον 1% ακόμη και πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Επιπλέον, ο κλάδος της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και της ενέργειας σημειώνουν κέρδη, καθώς τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου εργασίας προσέφεραν αισιοδοξία σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας μετά τα lockdown.

Βαρίδι στις αγορές αποτέλεσαν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να μεταπηδήσουν σε πιο προσοδοφόρες επενδύσεις, όντας πλέον αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας. Αναμένεται συνεπώς πως στον κλάδο της τεχνλογίας θα υπάρξουν σημαντικές διακυμάνσεις.

Αυτή τη στιγμή, ο S&P 500 σημειώνει οριακά κέρδη 0,06% και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jone 0,28%. Αντιθέτως, ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στο κόκκινο με απώλειες 0,27%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News