Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής

Wall Street: Πτώση μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής

Υπό του μηδέν βρίσκονται σήμερα οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς επικρατεί κλίμα επιφυλακτικότητας έπειτα από την αισθητή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Αφότου κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή, οι δείκτες S&P και Dow Jones βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο, ενώ είχε προηγηθεί και σημαντική υποχώρηση της τάξης του 4% στην τιμή του αμερικανικού αργού.

Οι μετοχές των ενεργειακών κολοσσών Exxon Mobil, Chevron, Haliburton και Schlumberger υποχώρησαν μεταξύ 1,3% και 2,2% εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών ότι τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως και ιδίως στην Κίνα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησης. Επίσης, οι ίδιες ανησυχίες προκάλεσαν κραδασμούς στην αγορά χαλκού και χρυσού. Συνεπώς, υποχώρηση κατέγραψαν και οι εταιρείες μετάλων. Ενδεικτικά, η μετοχή της Freeport-McMoRan, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παραγωγής χαλκού παγκοσμίως, υποχώρησε κατά περίπου 1,7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 22.783, φτάνοντας συνολικά τα 35.94 εκατ. κρούσματα από την επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με την Tesla να σημειώνει κέρδη 1% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Jefferies. Επίσης, αναμένται πως η μετοχή της θα ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 20% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία εξακολουθεί να είναι η μετάλλαξη Δέλτα και η αγορά είναι ακόμη κάπως επιφυλακτική εδώ, παρά τις καλές ενδείξεις της αγοράς εργασίας», δήλωσε στο Reuters ο Thomas Hayes, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Great Hill Capital της Νέας Υόρκης.

Αυτή τη στιγμή, ο S&P βρίσκεται στο κόκκινο με απώλειες 0,15% και ο Dow Jones καταγράφει επίσης απώλειες 0,33%. Ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,05%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News